Η απάντηση μας ξεκινά σαν λαίλαπα...

Θέσεις μάχης του Διαλεκτικού Μαΐλισμού
για ένα αναντίρρητο πενταετές πλάνο

Μέρος Ά

Γιατί υποστηρίζουμε Μάκη Μαΐλη

Είναι πολλοί οι μούλοι που έχουν συκοφαντήσει τον Μάκη Μαΐλη. Ακόμα πιο πολλά είναι τα σκοτεινά κυκλώματα που τον πολεμάνε. Κι όμως. Ο σύντροφος Μάκης δεν έχει λυγίσει. Δεν έχει αποσυρθεί από την (κυρίως εσωκομματική) πολιτική διαπάλη. Συνεχίζει να υψώνει το ανάστημα του ενάντια στις εκ των έσω υπονομεύσεις της πορείας του προς την Βαλχάλα της Γενικής Γραμματείας. Είναι ο δικός μας “Εωσφόρος” που σαν πεφωτισμένος μαραγκός του Κομμουνισμού χειρίζεται τον επαναστατικό λόγο με ξύλινη άνεση και στόχο την χειραφέτηση του Κόμματος από τα δεσμά του “μπρεζνιεφικού σοσιαλφασισμού” OAKKE, το Κόμμα και οι Τέσσερις Καβαλάρηδες: η προφητεία του γαρίφαλου, τόμος Ά, του Ι. Πρω(κ)τούλη). Σαν Τρολιντέρν θεωρούμε αναγκαία την πολιτική μας συστράτευση στο πλευρό του Μέγα Κούτβη, Μάκη Μαΐλη, και στον δίκαιο αγώνα που αυτός δίνει στα πλαίσια της κομματικής Αποκάλυψης, τον ερχομό της οποίας είχαμε προβλέψει με ακρίβεια ήδη από τις ένδοξες ημέρες της Τασκένδης, όπου οι πρόγονοι μας εμπόδισαν με αλύγιστη τόλμη τον τυφώνα του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού και ξεσκέπασαν την φραξιονιστική και διαλυτική δράση της συμμορίας του ΚΚΣΕ και των Ελλήνων υποτακτικών του. Στηρίζουμε, λοιπόν, Μ.Μ, γιατί:

Α. Ο Μάκης είναι ένας από εμάς. Είναι κομμουνιστής εργάτης (με γονείς εργάτες) και μεγάλωσε στα ζεστά σκέλια της φτωχομάνας Ελευσίνας. Ο Μάκης δούλεψε σκληρά στα παιδικά του χρόνια και ο μόχθος τον γέρασε ήδη από τα 17 του. Η αποκλειστική φωτογραφία που έχει στα χέρια της η Κομιντέρν των Τρολ αποδεικνύει περίτρανα αυτό το γεγονός. 


 
Ο Μάκης Μαΐλης (17 χρονών) ποζάρει με τους συναδέλφους του για το περιοδικό του Κόμματος “Εργάτες με τα όλα τους” στην γνωστή “ζώνη” του Περάματος. Τα χρόνια της “αθωότητας” ήταν για τον Μάκη χρόνια ιδρώτα.
Λίγος σεβασμός λοιπόν...

Β. Ο Μάκης κατάφερε να περάσει στη Νομική. Αλλά δεν υπήρξε ποτέ φοιτητής. Κι αυτός, σαν κι εμάς, παράτησε την σχολή του για να πάει σε μια άλλη σχολή. Την σχολή των σχολών. Αναφερόμαστε φυσικά στην Κουτβ, την κομματική σχολή στελεχών της ΕΣΣΔ, στην οποία ο Μάκης Μαΐλης φοίτησε στη δεκαετία του '70 δίπλα στον Παναγιώτη Βήχο και το κάκιστα συντηρημένο κουφάρι του αλύγιστου συντρόφου Γεώργιου Κολοζώφ, ο οποίος μετά την πτώση του Στάλιν, έγινε ξανά δεκτός στο Κόμμα, έστω και ως πτώμα1. Φήμες θέλουν τον Μάκη μας να περιπλανιέται στα αχανή υπόγεια της Κομματικής Σχολής Εργαζομένων της Ανατολής, όπου συνάντησε τα φαντάσματα του κρυφό-ρεβιζιονιστή Παρτσα(κ)λίδη - ο οποίος, παρότι καθαιρεμένος από το καθεστώς του Big Daddy, αποκαταστάθηκε όλως τυχαίως το 1956 με την άνοδο του ερμαφρόδιτου στην ηγεσία του ΚΚΣΕ και του αξεπέραστου Κώστα ΘΕΟΥ (απλή συνωνυμία με τον Μεγαλοδύναμο;), μισού μέλους / μισού πράκτορα, ο οποίος υπήρξε ο μόνος από την φουρνιά του που δεν κατηγορήθηκε ως λικβινταριστής. Κανονικός Θεός δηλαδή. Ακόλουθο της συναντήσεως αυτής, η δικαίωση του σταλινισμού στο μυαλό του νεολαίου Μάκη.

1Ας σημειωθεί εδώ ότι ο Γ. Κολοζώφ ήταν Γ.Γ της ΟΚΝΕ με υφιστάμενο τον Νικόλα μας, τον Ζαχαριάδη. Έκατσε στη στενή από το '29 έως το '31, όποτε και δραπέτευσε για να πάει στο Νοβοροσίσκ και να οργανώσει την ελληνική μειονότητα της Νοτίου Ρωσίας. Τα έπαιξε και έστειλε ένα γράμμα στην γυναίκα του την Δόμνα το 1934: "Έσβησαν όλα τα ιδανικά μου. Είμαι ένας απελπισμένος άνθρωπος, ένας χαμένος!”. Η Δόμνα, όμως, ήταν απασχολημένη, καθώς “μάσαγε τον πασατέμπο” του υπαρχηγού του Κόμματος, Γ. Ιωαννίδη. Η κατάσταση για τον σύντροφο Κολοζώφ ήταν φρικτή. Αλλά ο Στάλιν στάθηκε στο πλευρό του. Τον πρόλαβε πριν αυτοκτονήσει το 1935 και του προσέφερε αιώνια ανάπαυση εν ειρήνη, τουφεκίζοντας τον χωρίς δίκη με την κατηγορία της “προδοσίας”, επειδή θα αποκάλυπτε το φλογερό ειδύλλιο Ζαχαριάδη – Κεπέση (ένα όπλο μαζικής καταστροφής που δεν απέκτησαν ποτέ στα χέρια τους οι Αμερικάνοι).


Γ. Ο Μάκης μας ήταν φίλος με την Λιάνα Κανέλλη την περίοδο που ήταν στα χάι της η Κομματική Οργάνωση Φωτομοντέλων Περισσού. Τα δύο φιλαράκια πόζαραν μαζί για πάμπολλες αφίσες του ΚΚΕ, ώσπου η ΚΟΦΠ χρεοκόπησε πολιτικά και οικονομικά μαζί με την κατάρρευση των χωρών του παραπετάσματος. 
 

Ο μικρός Μάκης Μαΐλης με την “περπατημένη” Λιάνα σε αφίσα της δεκαετίας του '70. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, η Κανέλλη ήταν από τότε σκοτεινή φιγούρα.

Με τον διοικητικό και οικονομικό θάνατο της ΕΣΣΔ και του ΚΚΣΕ, η Λιάνα αποφάσισε να ανοιχτεί προς τον καπιταλισμό, διαλύοντας κατά την αποχώρηση της την ΚΟΦΠ, και ποζάροντας πια για τον φακό της Froza, διαφημίζοντας τα κατεψυγμένα προϊόντα του καπιταλιστικού συστήματος. Τους αρακάδες, τις μπάμιες, τα φασολάκια και τα λαχανάκια Βρυξελλών που παρήγαγαν τα παγκόσμια μονοπώλια και οι μηχανές τους. Ο Μάκης Μαΐλης αποκήρυξε την Λιάνα και έκοψε κάθε σχέση μαζί της, αφού είχε ήδη προβλέψει την καθοδική της πορεία προς τα τάρταρα των σκοτεινών μηχανισμών και τον Καιάδα των ναρκωτικών. Επιβεβαιώθηκε με τον πιο άσχημο τρόπο. Τα λεφτά που χορηγούσε το Κόμμα του Μιλόσεβιτς στο ελληνικό “κομμουνιστικό” παράρτημα, η Λιάνα τα χάλαγε στην πρέζα, ακούγοντας το γνωστό κομμάτι του βλάχο – εναλλακτικού (Κ)αγγελάκα “Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βελιγράδι” και βλέποντας τον φασίστα Μπονάτσο να υποκρίνεται τον ηθοποιό σε γνωστό ιδιωτικό κανάλι της εποχής. Τέτοια ήταν η παρακμή της που ο Μάκης λύγισε για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια. 

 
Το εξώφυλλο του βιβλίου της Λιάνας Κανέλλη “Το χρονικό της χαρμάνας μου” που περιγράφει τον αγώνα που έδωσε η συντρόφισσα Λιάνα για να ξεφύγει από την μάστιγα του αιώνα, όταν ο Σλόμπονταν σταμάτησε να της δίνει λεφτά για πρέζα και αναγκαζόταν να συνουσιάζεται με τον γνωστό παιδεραστή Ράντοβαν Κάρατζιτς για να πίνει την ΑΑ γιουγκοσλαβική μεθαδόνη που είχε εναπομείνει. Ευτυχώς την έσωσαν τα κυκλώματα του βαθέος κράτους από την κατρακύλα.

Δ. Ο Μάκης μας ήταν αυτός που συμπλήρωσε και εξέδωσε την ληξιαρχική πράξη γέννησης του Τσακ Νόρις, όταν δούλευε στο δημαρχείο του Ryan της Οκλαχόμα το 1940. Είχε μεταφερθεί εκεί κατόπιν εντολής του Κόμματος, προκειμένου να οργανώσει την ταξική πάλη του ινδιάνικου λαού. Και όταν ο Τσακ έπεσε θύμα διαφορικού ρατσισμού στην παιδική του ηλικία, ήταν ο Μάκης που τον στήριξε και τον έπεισε να μην ντρέπεται για τις ιρλανδικές και ινδιάνικες ρίζες του. Μετά, όμως, ο Τσακ του γύρισε την πλάτη σαν άσωτος υιός και συντάχθηκε με τις δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Η καταγγελία αυτής της στάσης από τον Μαΐλη ήταν αναπόφευκτη εν καιρώ ψυχρού πολέμου.

Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο που στόχο έχει να φοβίσει τους εργαζόμενους για να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να τους επιβάλουν κυβέρνηση, ΕΕ, πλουτοκρατία. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ο επικίνδυνος, ο προβοκατόρικος ρόλος του Τσακ Νόρις στο κίνημα. Το θέμα δεν έχει να κάνει με ορισμένα νέα παιδιά που παρασύρονται μέσα στις “πολεμικές τέχνες”. Το θέμα έχει να κάνει με την οργανωμένη δράση παραστρατιωτικών μηχανισμών με σκοπό το τσάκισμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Μέσα τους δραστηριοποιούνται, αντικομμουνιστικές υπηρεσίες και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί - πράκτορες, έτοιμοι για κάθε προβοκάτσια και αποπροσανατολισμό.

Στόχος είναι να φοβίσουν τους πρωτοπόρους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, τους κομμουνιστές. Τους φοβίζει η μεγάλη απήχηση που έχουν οι θέσεις του ΚΚΕ στον ιρλανδικό και ινδιάνικο λαό. Τους τρομοκρατεί η συστράτευση χιλιάδων Cherokee με το ΠΑΜΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα για την γη, η τεράστια επιτυχία της 48ωρης ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Για ακόμα μια φορά η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται, δε φοβούνται! Το δηλώνουμε ξεκάθαρα! Οι καθοδηγητές και οι εκτελεστές αυτής της απόσπασης προσωπικού είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα απομονώσουν τους κομμουνιστές από την εργατική τάξη και το λαό. Τα στελέχη, τα μέλη, οι φίλοι του ΚΚΕ και οι φίλοι των φίλων του ΚΚΕ, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερο πείσμα και περιφρουρημένα από κρατικούς και παραστρατιωτικούς μηχανισμούς, την οργανωμένη πάλη σε κάθε τέντα δουλειάς, κλαδί, συμμορία, σχολείο του δρόμου, για να πάρουν τη θέση τους τα λαϊκά στρώματα, στη μεγάλη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής, για να "πάρει και να σηκώσει" την πλουτοκρατία, την κυβέρνησή της και τα άλλα κόμματά της που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ. Για την εργατική λαϊκή εξουσία, την αποδέσμευση από το NATO και τη διαγραφή του Καπιταλισμού."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου